Projecten08.07.2021

Dit was Blokbusters in Ninove!

Blokbusters

Buurtwerk Ninove

Sinds kort is het buurtwerk in Ninove opgestart in de Pollarewijk. Bedoeling is om de buurtbewoners van Ninove samen te brengen en hen tal van activiteiten aan te bieden. Het buurthuis wordt een locatie waar de buurtbewoners kunnen langsgaan wanneer ze een praatje of informatie nodig hebben. 

“Het is de bedoeling om bij de inwoners te luisteren wat er leeft in de wijk en om in samenspraak met hen te bekijken wat we kunnen doen om het samenleven er te verbeteren."

Buurtwerk

Het buurtwerk van Ninove gaf het startschot met een editie van Blokbusters. Blokbusters is een online radio - en TV-show dat gebracht wordt door de mensen van Cirq en Danspunt. Een prachtig initiatief om mensen in een wijk of buurt samen te brengen en te entertainen. En of het een succes was! Benieuwd naar wat er die namiddag allemaal op het programma stond? Kijk dan zeker eens naar het filmpje op onze Facebookpagina! 

De uitzending was die namiddag te volgen via Radio Ninove en via www.blokbusters.tv. De uitzending kan je nog steeds herbekijken. Zeker doen!

Samenwerking

Blokbusters, maar daarnaast ook het buurtwerk in Ninove is een samenwerking tussen stad Ninove en drie grote partners: Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Ninove Welzijn en PIN vzw

PIN vzw nam voor deze samenwerking ook een brugfiguur aan: Marwa. Marwa zal tijdens het buurtwerk verschillende taken op zich nemen. Zij zal de buurtbewoners informeren, begeleiden en ondersteunen wanneer het gaat over de verschillende diensten binnen de stad.