Nieuws28.10.2022

PIN & het PISTE project

PISTE

Wat is het PISTE project?

Kleine en grote middelsteden kennen een grote groei van diversiteit. Deze grote groei zorgt voor heel wat nieuwe mogelijkheden. Het PISTE project wil ervoor zorgen dat mensen met migratieachtergrond betekenis kunnen bieden aan het politieke landschap in een gemeente, stad of dorp en dus ook effectief deelnemen binnen de politiek. Op deze manier verbetert de kwaliteit van het inburgerings- en integratiebeleid. 

Het PISTE project is een partnerschap tussen 4 Europese landen: België, Duitsland, Griekenland en Italië. 

Eerste Europese beleidsplatform

Tijdens het weekend van 15 en 16 oktober vond het eerste beleidsplatform plaats in kader van het PISTE project. Collega Camila mocht tijdens dit congres PIN vertegenwoordigen. Samen met onder andere Agnessa en Jelle van stad Ninove woonde zij het beleidsplatform bij en trokken ze richting Italië. Tijdens dit tweedaagse evenement kregen de verschillende partners de kans om praktijken te bespreken en uit te wisselen. De focus? Politieke participatie van mensen met een migratieachtergrond. 

Geen uitstap zonder vlog

We maken er een gewoonte van: vloggen is in dus PIN doet mee. Wat hield het congres juist in en wie is er betrokken? Dan ontdek je in deze video