PINNER in de kijker23.11.2022

PINNER in de kijker: Hanane

Hanane

Dag Hanane! Stel jezelf eerst kort even voor.

Ik ben Hanane, afkomstig uit Tunesië en heb ook 25 jaar in Italië gewoond. Ik ben mama van vier kinderen: de jongste gaat naar de universiteit, de oudste woont in Brussel en werkt in Leuven en mijn twee andere kinderen (zoon en dochter) werken in Polen en Griekenland. Zij zijn allebei IT specialist en werken voor Apple. Mijn jongste dochter studeert momenteel psychologie aan de universiteit in Gent. 

 

Omschrijf jezelf in drie woorden.

Ik ben positief. Altijd. Ik ben een durver en probeer altijd opnieuw. Ik geef niet op. Daarnaast hou ik van wat ik doe. Mijn passie is mijn werk.

 

"Ik ben positief. Altijd. Ik ben een durver en probeer altijd opnieuw."

 

En wat is jouw passie?

Anderen helpen. Ik hou van contacten met mensen uit verschillende culturen. Daarom hou ik ook van reizen. Als ik toch niet kan reizen, voel ik mij alsnog gelukkig omdat ik contact heb met zoveel verschillende personen over de wereld en uit andere culturen.

 

Sinds wanneer werk je bij PIN?

Ik ben bij PIN gestart in maart 2021 als toeleider in diversiteit binnen het OCMW van Wetteren. Toen ging er een deur voor mij open. Ik voelde mij herboren

 

Wat is jouw taak precies? 

Ik voer redelijk wat taken uit. Ik werk binnen het project Onthaalgesprekken en het Buddy traject in Wetteren (cfr. 4de pijler). Met het Buddy traject zorgen we voor een sociale integratie van mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast ondersteun ik ook de maatschappelijk werker wanneer het gaat over zware casussen. Ik benadruk altijd dat ik niet enkel een tolk ben, maar een toeleider. Ik geef een intercultureel aspect aan mijn werk. Het is namelijk niet altijd de taal die een drempel is, maar soms ook de cultuurverschillen. Voor mijn collega’s in Wetteren zijn mijn taken duidelijk: tolken is één van mijn taken, maar één van de zovele. Het culturele aspect is veel belangrijker. 


"Het is niet altijd de taal die een drempel is, maar soms ook de cultuurverschillen."

 

Wat doe je buiten PIN? 

Ik ben een life coach en geef in mijn vrije tijd sessies over reiki, hypnose, … . Daarnaast ben ik actief op Youtube, Tiktok en Facebook. Dit gaat dan over professionele accounts. Ik schrijf, ik maak video’s en ik praat over verschillende thema’s. Veel van mijn video’s handelen bijvoorbeeld over meditatie. Aan de hand van deze filmpjes begeleid ik de mensen en toon ik hoe ze met mij kunnen mediteren. Ik maakte ook reeds video’s om reiki en hypnose toe te lichten. Ik help mensen uit hun comfortzone te treden. Mijn filmpjes starten altijd met een verhaal die ik vervolgens link aan het thema dat ik behandel. 

 

Als life coach zijnde: welk advies wil je graag meegeven aan onze lezers?

Niets is voor altijd. Alles is steeds in beweging en verandering. Jouw situatie vandaag is niet die van morgen. Als mensen dit onthouden, beseffen ze dat ze wel uit de situatie geraken waarin ze momenteel zitten. 

 

"Alles is steeds in beweging en verandering. Jouw situatie vandaag is niet die van morgen. Als mensen dit onthouden, beseffen ze dat ze wel uit de situatie geraken waarin ze momenteel zitten."

 

Waar zie je jezelf staan binnen vijf jaar?

Mijn droom is om een coachingscentrum op te richten. Ik ben er al aan het werken om die droom ook te realiseren.

 

Wat is het verschil tussen de Hanane van een paar jaar geleden en de Hanane van nu?

Ik heb ooit al eens een interview gehad met jou (cft. Eva de interviewer) en wou graag nog eens opnieuw in gesprek gaan. Om eens te kijken wat er intussen veranderd is en wat de verschillen zijn. Eerst en vooral beheers ik al veel beter de  Nederlandse taal. Daarnaast maakte ik een groeiproces door. Waar ik voorheen gewoon de dagen accepteerde, durf ik vandaag buiten mijn comfortzone te treden. Zoals ik al eerder in dit gesprek zei, ben ik herboren. Een Hanane met meer maturiteit. De ervaring die ik doorheen de jaren opgedaan heb, hebben mij geholpen in hoe ik nu te werk ga. Ik focus mij op mijn werk, wat ik doe en wat ik graag doe. Al de competenties die ik leerde, gebruik ik tijdens mijn werk en maakt mijn werk aangenaam en anders. 

 

"Waar ik voorheen gewoon de dagen accepteerde, durf ik vandaag buiten mijn comfortzone te treden. Zoals ik al eerder in dit gesprek zei, ben ik herboren."

 

Als er iets is wat je bij PIN geleerd hebt, wat zou dat zijn?

PIN is een heel open organisatie. Het concept van werken bij PIN is anders dan bij andere organisaties. Bij PIN heb ik het gevoel dat we een familie zijn. Iedereen is gelijk, er is geen hiërarchie. Ik heb heel wat jongere collega’s, maar ik voel dat totaal niet zo aan. Ik voel mij niet perse ouder. Ik vergeet hoe oud ik ben *lacht*.

 

Nog een laatste vraag: wat zouden de mensen over jou nog moeten weten of welke boodschap wil je graag nog delen?

Om af te sluiten, geef ik graag een advies mee: begrijp wat je wil, doe wat je wil én vind de moed om het te doen, maar vooral: besef dat je verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt. Je moet durven keuzes te maken. Maak die keuzes voor jou en niet voor iemand anders. 

 

"Begrijp wat je wil, doe wat je wil én vind de moed om het te doen, maar vooral: besef dat je verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt."